9 juli 2012

Det börjar dra ihop sig

Några helger kvar till pokalen, hinner ni med att skruva upp farten. En som verkar bevara formen är de senaste två årens mästare, han har värmt upp i M22 och vunnit igen.
Hummingbird har visst setts träna utanför Katthammarsvik (Gotland), tydligen bra vatten att komma i form på.  Rykten går att Cirdan har tränat hårt i år och formen är bättre än på länge.  Refuge är alltid i god form och botten ska vara polerad redan till första seglingen i år, frågan är bara om det blir fock eller genua från start i år.
Och så har vi våra utländska gäster, ser fram emot att segla mot dem.  Kan det bli första gången pokalen försvinner utomlands, men ska någon av dem ta den med sig hem får de segla riktigt bra.
Lite för många bra besättningar i år, kommer säkert gynna dem som kan hålla huvudet kallt.
Mitt tips blir Mona II eller Juana, jag tror de kan dra störst fördel av hård konkurrans.  Juanas besättning har värmt upp med att vinna SM i M30, och de vill säkert inte nöjda med bara ett guld i år.


Söndag kväll blir det möte på lämpligt ställe, det blir av det inofficiella slaget och runt 19:00.  Plats meddelas på plats och vi har en viktig punkt att klara av.

Denna förstäv har jag sett under akterdäck i Titti, gissa vilken båt den tillhör.