8 oktober 2012

HöstInte så mycket kvar av säsongen nu, hoppas att den varit till belåtenhet.  Åtminstone tyckte jag att det såg ut att vara bättre väder i skärgården än över land.  För mig blev det ett rekordår med segling, började såsongen på Cirdan och debut i Gullviverallyt.  En förträfflig segling som jag gärna seglar igen.  Segling till Nynäshamn från hemmahamnen i närheten av Dalarö (ca 25 distans).  Pokalsegling med deltagande på Tune up och på det hemsegling i en frisk akterlig vind.  Så segla har jag verkligen gjort i år.

Uppenbarligen har andra 22:or också seglat och de resultat jag hört talas om förutom X-pokalen är,  Mellan broarna race, en tillbaka segling efter Tjörn runt.  Ett race med endast en skeppare ombord och vassast i den seglingen var Finiekette 22-201 med Leif Caspersson.  Tror det blev en marginal med 10 minuter till tvåan vilket borde ge Leif en utnämning till årets 22:a seglare.
22 S201 Finiekette vinkar glatt.


Fotograf okänd

Harken solo race  och korta banan seglade Cirdan in som överlägsen tvåa, Benke var på hugget och visade att 22:an fungerar väl för ensamsegling.

Visa tigerkryss.jpg i bildspel
Foto: Johan Granath
 
Ryone tog hem segern i sin klass på gäddisregattan, tre banseglingar och en distanssegling var det som behövdes för att Matties skulle visa var skåpet ska stå.  Kanske han också drömmer om en distanssegling under en pokalvecka.
                                          Foto: Allan

Paloma med skepparen Torkel hade tröttnat på platt TV och tjuvade på Datacom cup, han slapp därmed bära hem en tredje storbildsTV, om jag inte minns fel kom de på 47 plats.  
                                                   Foto: Allan
 Arkö Runt blev en vindfattig historia, Cassandra var dock med men det verkar bara ha varit en båt som gick i mål i tid.  Trist men jag hoppas att det var hyggligt väder och att mackorna smakade bra.

       

Byxelkroken fick i år med sig Tore Källmark i Trollet, en fin tredjeplats i klassen och 9:a totalt. Inte illa, men känner jag Tore rätt så är det bara vinst som räknas.  


http://www.wss.nu/wp-content/uploads/IMG_9953.jpg


 
Trollet med MonaII spinn under Byxelkroken. Bild från WSS.nu

Och så till landet där man inte räds Laurin 22:or, Solong vann den 32:a Oldtimerregattan, trevligt att det börjar gå bra på hemmavattnen.  Ger säkert lite blodad tand inför nästa år.

                                   Foto: Allan