4 december 2023

Höst träffen är 9/12 på Stockholmsbåtsnickeri Brantvägen 3, 133 42, Fisksätra

 Hej!

Rätt datum för höst träffen är 9/12   Klockan 12:00 - 15:00
på Stockholmsbåtsnickeri.
Hoppas vi ses!
/Carl 

Den tor 30 nov. 2023 21:45Carl Svedberg < c.svedberg@gmail.com> skrev:
Hej Ärade SK22 medlemmar!

Först!  Tack för att ni är medlemmar & stöttar 22 klubben!  Har ni missat 2023 hoppas jag att få ha er med 2024, ni är viktiga för att verksamheten kan fortgå!
Dags att ses igen!  2 viktiga punkter i detta mail!

HÖSTMÖTE på Stockholmsbåtsnickeri 8/12 kl 12-15. 
Se inbjudan i bilagan!

SKÄRGÅRDSKRYSSARPOKALEN / SM, 2024 ägerrum i Sandhamnsregattan arrangemanget.  6-11 augusti. TuneUp & själva Pokalen med SM.


Första info uppe på Sailarena, Boka nu! Men anmälan kan du göra först runt februari2024.
Vi kommer samköra med EuropaCupen för SK30. Även J70 kör sitt Sm samtidigt men på annan bana. KSSS & Tävlings organisation med ordförande i både 30 & 22 klubbe har närvarat för att få till allt på bästa sätt. Tacksam för den dialogen! Så allt är klappat o klart för ett dunder arrangemang! Stort deltagande önskas! 30orna har 26 båtar föranmälda!!! Så nu hoppas vi på minst 20-22st  A22-båtar men hellre 27st : ))))) Vi vill ju igentligen slå 30orna redan i antal. Att vi får med några Tyskar är också viktigt, det var några år senast! Mer kontakter & marknadsföring ska till & så hoppas vi att de bestämmer sig trots konjunkturen att traila upp några båtar! 

Här också en kort resumé av säsongen 2023,  där mycket kretsat kring ESK & USS träningsseglingar & arrangemang före under & efter SM i Uppsala! Men självklart har mycket mer hänt! Vill Du bidra med någon bild o text är du mycket välkommen med den!

Det är en ära att få möta er var helst ni dyker upp & berättar om både båtar, minnen, legender som seglat vidare eller Era egna upplevelser som Skeppare och gastar. 
Känslan är att vi har väldigt trevligt & kul med våra båtar är i högsta grad närvarande! Att ni medlemmar satsar framåt med rent bevarande av strikt original båt till gamla men vässade orginal båtar som renoverats för att bli vassa kappseglingsbåtar igen är ju också ett frisk hets tecken i A22 klassen! Jan Pettersson Brittsol  fick förövrigt SYS renoveringspris nu i november, så väl förtjänat med både med renoveringen & seglandet! På kort tid lyckats väldig väl med denna Tore Holm konstruktion från 1936. 
Arvet via Skärgårdskryssarregeln, årets kappseglingar, fortsatta renoveringar & inte minst nybyggen i klassen känns en styrka som vi ska vara väldigt stolta över! 
15st båtar på det fin fina SM Ekolns SegelSällskap ordnade i år!  
Bertil Klinga tog Skärgårdskryssarpokalen igen och är också ett bevis på att trägen vinner & framgångarna kan fortsätta långt efter första vinsten på pokalen när man har ambitionen och seglarglädjen kvar, på senare år med sonen Martin Kling & Mikael Sääf. För Bertils del vinst både 1976 & i år 2023! Att han med teamet byggt & fått fart bra fart på nya Idun sedan förra året visar att utvecklingen inte stannar. Klassen & regeln är en konstruktions & utvecklings klass! Så unikt & så roligt att det förhåller sig så!
I år har väl äntligen drömmen att fler Sk22/A22 seglar ihop, fungerat väl i Uppsala! 
Där vi både före & efter Pokalen ofta seglat 3-5st båtar ihop. Som mest var vi 6st A22or på startlinjen på kvällskappsegling. Dessutom 2 ggr i veckan med både USS & ESKs seglingar. Min A22 Vitamin-C 377, var utlånad från sommaren till hösten för ESKs juniorer att segla, vilket också lyckades väl med träning & tävling. Även flertalet nya gastar fick hänga med min Alice 354. Möjligheterna finns också för 2024 att segla med klubbarna i Uppsala, ryktas det. Häng på! 
Viktigt är också att Ni känner att ni får något för medlemsavgiften! Har ni ideer vad Ni vill att vi jobbar med eller vill driva är styrelsen bara tacksam för input, ideer & handlingsplaner! Budgeten är liten men: MÖJLIGHETERNA ÄR STORA!

Mycket av informationen vad som händer sker på Facebook "SK22 Seglare" så hoppas ni hänger med där! 

Må gott & syns & hörs! 
Så snart Du har något på hjärtat!

STYRELSEN, genom Carl Svedberg,ordförande i 22 klubben.
070 733 68 84, c.svedberg@gmail.com

HÖST TRÄFFEN, 9/12, ANMÄL DIG SNART! KORT DATUM !